LED panel analízis

A LED ipari fejlesztéseinek köszönhetően egyre terjed a LED panel. A fényt háttérvilágítás segítségével kapjuk, egységes panelszerkezettel , a fény nem vakító és finom szerkezetű lámpatest, ami nagyon népszerű. A cikkben megnézzük a szerkezeti kialakítás és a LED panel fényét, a működésének könnyebb megértésének érdekében.


A fő elemek a LED panel könnyű szerkezetében a következők:


A fő elemek a LED panel könnyű szerkezetében a következők:


1. Alumínium keret
A látható fő szerkezete alumínium sajtolt lemez, általában az AL6063 típusú alumínium lemezt használják. A fő szerkezet segíti a LED-nek a hő leadást, hűtésként is funkcionál. Az alumínium sajtolt lemez, alacsony gyártási költséget biztosít, emellett szép felületi megjelenést kölcsönöz a lámpatestnek. Léteznek az egyszerű alumínium kereteknél vonzóbb megjelenésű keretek, de a gyártási költségeket megnövelik, így a lámpatest is költségesebb.

2. Diffúzor lemez
A diffúzor lemez az egységes fénysugárzásban kap szerepet, használatával a fény egységes, nem látszódnak a LED fénypontok. A diffúzor lemez anyaga általában akril lemez vagy még használnak Polikarbonát 2.0 anyagokat. Az akril diffúzor lemez alacsonyabb gyártási költségű, de nagyobb a fényáteresztő képessége, mint a Polikarbonátnak. A Polikarbonátnak valamivel magasabb, viszont kevésbé öregedő anyag. A diffúzor használatával a képernyő pont nem látható, és a fény átviteli sebesség akár 90% is lehet. Akril fényáteresztés mértéke 92 %, a Polikarbonátnak 88%. A fent említett szempontok szerint választanak anyagokat a gyártók, de általában az akril anyagok használata a jellemző.

3. Fényvezető
A fényvezető szerepe a Led panelben, hogy a panel oldalában elhelyezett LED-ek által kibocsájtott fénysugár szögét megváltoztatja és a fénytörés hatására a megfelelő sugárzási szögbe állítja. A fényvezető a LED panel szíve, és a lámpa fény pont tervezése miatt is nagyon fontos. Ha a képernyő tervezése nem jó, az általános világítás hatása rossz lesz. A nem megfelelő fényvezetőnél hibák léphetnek fel: 1 . Fényes a közepén és sötét a szélső oldalon. 2. fényes a szélső oldalon, és sötét a közepén.

4. Hátsó burkolat
A hátsó burkolat látja el a panel tömörítését és a hőelvezetését. A tömítő hátsóburkolat anyagának általában AL alumíniumot használnak . Használatával a rétegek tömörítése megfelelő lesz és a lámpa teljes textúrája jó lesz. A burkolat szerepet játszik a keletkező hő megfelelő elvezetésében.

5. LED panel világítás forrása
Általánosságban elmondható, hogy 3528 LED a szokásos fényforrás, de létezik 5630 és 5050 LED-el szerelt lámpatest is. A fényhasznosítás 5630 és 5050 alkalmazása esetén nem sokkal nagyobb, de az egységes pont nélküli világítást nehezebb elérni vele. A világítás hatása 3528 LED -nél magas és a világítás pont mentes.

6. Meghajtó, teljesítmény
A LED vezérlő funkciója: egyrészt a megfelelő feszültséggel látja el a panelt (24V), biztosítja a megfelelő tápellátást (ebben a módban magas hatásfok), másrészt segít a LED optimális hőmérsékletének megőrzésében. Általánosságban elmondható, hogy a folyamatos üzemben a LED melegszik, mellyel növekszik az áramfelvétele. A tápegység a feszültség változtatásával csökkenti a túlzott áramfelvételt és növeli a LED élettartamát.